Geneesmiddelen online kopen veilig en betrouwbaar?

25-02-2016 18:37

We kopen steeds meer online, zelfs geneesmiddelen. Maar is geneesmiddelen online kopen wel veilig en betrouwbaar? Hoe veilig en betrouwbaar het kopen van geneesmiddelen is, hangt uiteraard af van de aard van het geneesmiddel af. Er is een groot verschil tussen het online aankopen van geneesmiddelen waarvoor normaal een doktersvoorschrift voor nodig is, of voor de aankoop van voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen.

Ontdek de promos op Medibib

Toch is steeds waakzaamheid geboden als je geneesmiddelen online wilt kopen.

Gebruik steeds betrouwbare websites die bovenaan Google gerangschikt staan. Dat zegt al heel wat over de betrouwbaarheid van die websites. Maar ook dan ben je niet 100% zeker.

Bedenk dat bijvoorbeeld voedingssupplementen minder onschuldig lijken dan we denken. Ook in voedingssupplementen worden allerlei producten verwerkt in de meest uiteenlopende hoeveelheden. Soms zijn ze gevaarlijker dan je denkt, en ook in dit geval is het belangrijk dat je ze uitsluitend op betrouwbare website koopt.

Geneesmiddelen met voorschrift koop je nooit online

We krijgen steeds meer ongevraagde mails in de bus die medicijnen aanbieden waarvoor een voorschrift van de dokter of specialist is verreist.

Ga daar in geen enkel geval op in. Dergelijke praktijken zijn illegaal, en dus strafbaar. Meestal gaat het om namaakproducten. In de meeste landen is het wettelijk verboden geneesmiddelen op voorschrijft online te kopen.

Voedingsupplementen online kopen

Voedingssupplementen worden meer en meer online gekocht, en dat is minder gevaarlijk. Daar is overigens geen voorschrift voor nodig. Of je met een betrouwbare website te doen hebt zie je bij de eerste aanblik. Betreft het een professioneel aangemaakte website, of heb je te doen met een amateuristisch opgestelde website. Hoe worden de voedingssupplementen aangeboden en is de uitleg uitvoerig en correct opgesteld?

Koop jij voedingssupplementen onliine? Doe dat dan uitsluitend bij onderstaande website. Deze zijn officieel erkend en garanderen je de veiligheid van de aangeboden producten.

Ontdek de promos op Medibib

Vitstore.com

Vitaminedesk, voor een gezond leven!

Elegance Açaí Afslankformule