Tuin ideeën: tuinonderhoud in het voorjaar

03-03-2016 16:48

Met het voorjaar in het vooruitzicht, wordt het weer drukker in onz etuin. Tijdens de voorbije wintermaanden kreeg ook onze tuin het erg zwaar te verduren. Een grondig en aangepast onderhoud dringt zich op. Maar hoe pakken we dat aan, en wat mogen we zeker niet vergeten, om tijdens de komende maanden volop te genieten van een mooie tuin en het deugddoende buitenleven?

Beste-hovenierofferte

Algemeen Fun - Tuinmeubelen

 

Zowel een moes- als een ziertuin vraagt nu een aangepast onderhoud. Met wat opzoekwerk, kunnen we dat onderhoud gemakkelijk voor onze rekening nemen. Is je tuin er in de eerste plaats om te genieten? Dan kun je voor je tuinonderhoud uiteraard een vakman, een hovenier dus, inschakelen. 

Goede voorbereiding

Alles start met een goede voorbereiding. Heb je een groentetuin? Dan is het belangrijk dat je weet welke groenten zaait of plant, en op welke plaats je dit kunt doen. Dat doe je best niet om het even waar, en zeker niet jaar na jaar op dezelfde plaats. Een eenvoudige plattegrond van je tuin is daarvoor onmisbaar. Eens dat klaar, maak je bij voorkeur  een lijst met dgroenten, planten, bloemen en /of struiken die je voorkeur genieten. 

Online vind je heel wat informatie over de aanleg van om het even welke soort tuin. 

Maak je compost gemakkelijk zelf

Is je tuin aangelegd? Start dan met het toedienen van extra voeding. Voor het beste resultaat kies je voor een natuurlijke grondverbeteraar, en maak je je compost zelf. Dat kun je gemakkelijk zelf.  Compost is puur natuur. Het zorgt voor maximale groei en bloei, en voorkomt eventuele ziekten. Verwijder alle onkruid, bladeren, onkruid, dode stengels en en alles wat niet in je tuin thuishoort.  Snoeien mag van zodra de vorst definitief verdwenen is.  Berken, esdoorns en notenbomen snoei je best als ze in bloei staan. 

Tuinier inschakelen

Wil je de komende maanden zoveel mogelijk in je tuin genieten? Beschik je over te weinig tijd om je tuin te onderhouden zoals het hoort, of worden sommige tuinactiviteiten te zwaar?  

Via onderstaande website ontvang je GRATIS alle informatie en offertes voor een mooie tuin. Door deze de te vergelijken kun je heel wat op je tuinbudget besparen. 

Beste-hovenierofferte